Google: a mobilbarát weboldal a rangsorolás része

A Google hivatalos blogján jelentette be, hogy április 21-től a mobilbarát szempontok a rangsorolási algoritmus része lesz. Jelentős hatások várhatóak. Az alkalmazások is jobban megjelennek a találati listán.

Mobilbarát oldalak, mint rangsorolási tényező

Igen fontos bejelentést tett tegnap az esti órákban a Google. A webmestereknek szóló hivatalos blogján jelentette be, hogy április 21-től a mobilbarát szempontok integrálódnak a keresési algoritmusába, és ez kihat a találati listán elfoglalt helyezésekre is.

A Google közölte, hogy míg jelenleg címkével jelölik a nem mobilbarát oldalakat, áprilistől, ezek a szempontok már a rangsorolási algoritmus részei lesznek. A Google szerint ezeknek a változásoknak: ”jelentős hatása” lesz a mobil találati listára.

A Google elmondása szerint ez a lépés egy szerves fejlődés része, a mobilbarát weboldalak, mint rangsorolási szempontok értékelését már 2013-ban elkezdték, és most április 21-től ezek a szempontok élesednek, és a rangsorolási algoritmus részei lesznek.

A közlemény szerint a fejlesztésnek köszönhetően:

a felhasználók könnyebben találnak majd jó minőségű, releváns, a készülékükre optimalizált tartalmat a találati listán Google

Hogy miért nem most azonnal történik a változtatás? Nos, a Google elmondása szerint még időt akarnak hagyni a webmestereknek az átállásra. Régóta kísérleteznek a mobil szempontok integrálásával, és most érett meg az idő, hogy a rangsorolás részévé tegyék.

A változások nem csak angol nyelvterületen, hanem globálisan lépnek érvénybe, április 21-től.

Mit jelent mindez a keresőoptimalizálás szempontjából?

Nos, a válasz igen egyszerű. Ha weboldalunk nem mobilbarát a Google szerint, akkor cselekedjünk azonnal, mert különben április 21-től forgalmunk egy részét elveszíthetjük ezen hibák miatt. A jövőben pedig ne is indítsunk olyan weboldalt, amely nem felel meg a mobilbarát szempontoknak.

via ITE.hu