Tömeges manuális büntetéseket osztott ki a Google a hétvégén

Nagy mennyiségben osztott ki a Google manuális büntetéseket, amiről a webmesterek értesítést is kaptak. A büntetések a gyenge, vagy hozzáadott értéket nem tartalmazó weboldalak miatt kapták

A büntetések a gyenge, vagy hozzáadott értéket nem tartalmazó weboldalak miatt kapták a webmesterek. Egy-egy webmesternek esetenként számos weboldalát érintette büntetés, esetenként a büntetés jogosságát vitatják.

Az tény, hogy ilyen nagyságrendű manuális büntetés már igen rég történt, úgy tűnik a Google a mobil algoritmus után újabb területekre is figyelmet fordít.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a büntetés csak angolszász területen történt-e, vagy máshol is. A hazai webmestereknek ilyen esetben nemigen kell aggódnia. Idehaza rendkívül ritka az ilyen típusú manuális büntetés, mégha idehaza is lennének oldalak, amelyekre a fenti leírás igaz volna.

Mégha Magyarországon nem is, de tavaly volt példa hasonló típusú büntetésre Lengyelországban, vagy éppen Portugáliában és Görögországban. Nem zárható tehát ki, hogy egyszer hozzánk is eljusson a tömeges manuális büntetés.

Egyébként a múlt hét végén itthon is voltak átrendeződések a találati listán több oldal számolt be jelentős visszaesésről, de azokat egyelőre nem tudjuk.

via ITA.hu